iPhone vervangen alle Health data kwijt ...

January 2017 aangepast in iOS 10 of eerder
Wegens falend touchscreen (plots) net mijn iPhone 6 vervangen. Eerst nog in iTunes een back-up gemaakt, nadien op het nieuwe toestel die back-up gerestored. Wat blijkt : naast redelijk wat instellingen (bv. Apple Watch niet meer herkend, moest ook gereset worden) ben ik ook anderhalf jaar aan gegevens in de health app (gewicht en zo) gewoon kwijt ...

Nog iemand die ervaring ?

Reacties

  • timoshatimosha    Moderator
    January 2017 aangepast
    Dan had je een versleutelde iTunes backup moeten maken. Zo'n backup neemt de gezondheidsdata en alle wachtwoorden mee en zet die ook terug.



    https://support.apple.com/nl-nl/HT203977
  • Da's de eerste keer dat ik daar iets van hoor of lees ... waar komt die info vandaan ? Sinds wanneer is dat ?
  • timoshatimosha    Moderator
    January 2017 aangepast
    Die info komt van Apple. Hier nog eens de link:

    https://support.apple.com/nl-nl/HT203977

    Klik eens op die link. Bij mijn weten is dat al jaren zo. In ieder geval al sinds iOS 7.0.3 in oktober 2013. Daarom maak ik ook al jaren versleutelde backups. Niet alleen voor de gezondheidsdata maar ook voor alle paswoorden die ook meegaan in zo'n backup.

  • Weer een voorbeeld van slechte communicatie bij Apple ... bij de iTunes back-up staat letterlijk "A FULL backup of your iPhone will be stored on this computer" ... dus waarom nog encrypten als die backup FULL is ?? Het artikel waarnaar je linkt, is van december 2016, dus ik heb zo'n flauw vermoeden dat Apple dat publiceert naar aanleiding van andere klachten zoals die van mij (ik ken zo vele mensen die met hetzelfde probleem worstelden).

    Bedankt alvast voor de tip, heel erg nuttig. Apple daarentegen moet dringend terug naar het niveau van enkele jaren geleden proberen te geraken ...
  • timoshatimosha    Moderator
    January 2017 aangepast
    OK. Trouwens, op 30 januari 2011 bestond de iTunes encrypted backup al:

    http://osxdaily.com/2011/01/30/encrypt-iphone-backup/

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.