Apple ID verwijderen en nieuwe aanmaken...

Kan je een Apple ID verwijderen en een nieuwe aanmaken?
Met je huidige e-mailadres? Gewoon voor verder gaan met een schone lei.
Dan ben je al je apps kwijt.
Moet je dan ook opnieuw beginnen met een spelletje?

Met vriendelijke groeten,
Yanka van der Mark.

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Kan je een Apple ID verwijderen en een nieuwe aanmaken? Verwijderen kan niet, Apple laat dit niet toe. Je kan wel via appleid.apple.com jouw account gegevens aanpassen en minder persoonlijk maken. Heb je geen valuta meer op jouw account, dan kan je het email adres wijzigen door eerst een andere toe te voegen en dan de oude te verwijderen. Zo kan je jouw oud email adres gebruiken voor de nieuwe account.
  Met je huidige e-mailadres? Gewoon voor verder gaan met een schone lei. Ja, zie hier boven.
  Dan ben je al je apps kwijt. Al jouw aankopen ben je kwijt, als je uitlogd, tenzij je jouw oud account behoud en het toevoegt aan gezins-delen).
  Moet je dan ook opnieuw beginnen met een spelletje? Nee, maar je kan het dan ook niet meer updaten, zonder het spelletje eerst te verwijderen en opnieuw te downloaden met de nieuwe account.
 • Bedankt voor uw snelle antwoord.
  Het is verstandiger om het niet te doen...
 • QuintenQuinten    Moderator
  Klopt
 • Stel al ik het nu wel zou doen.
  Wat is dan de beste volgorde om het uit te voeren?
  Waar zou je tegen aan kunnen lopen als het fout gaat?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Je zorgt dat je geen abonnementen hebt lopen (zoals Apple music of spotify via Apple). Dat controleer je in de App Store bijvoorbeeld: https://www.appletips.nl/abonnementen-wijzigen-apple/
  Je logt in op appleid.apple.com met je oude Apple ID (email en wachtwoord). En daar geef onder Account bij 'bereikbaar op' een het nieuwe e-mailadres op. En klik op Gereed. Opnieuw open je dat en verander je het oude email adres naar de nieuwe email adres. Doorloop de activatie procedure. En nu kan je zonder probleem onder je oud email adres een nieuw Apple ID aanmaken. Ook opnieuw via appleid.apple.com.

  Het kan fout lopen, dat de servers niet snel genoeg zijn met het updaten van hun gegevens. En zij denken dat jouw oud Apple ID nog altijd de primaire is van een bestaande.

  Voeg dan achteraf ook het jouw oud Apple ID toe aan de nieuwe Apple ID via gezinsdelen. Zodat je van jouw oude aankopen nog kunt genieten. https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=gezinsdleen+appletips&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Log In of Registreer om te reageren.